Wijksafari hittestress

Weet jij waar het te heet wordt in jouw wijk? Of juist waar het door schaduw, planten, water of andere oplossingen koeler is geworden? Doe mee met de wijksafari hittestres!

De afgelopen zomers hebben we gemerkt dat het weer in Nederland extremer wordt. De temperatuur stijgt tot hitterecords en de hete periodes zijn ook langer. Deze ontwikkeling brengt niet alleen onaangename periodes met zich mee, maar kan gevaarlijke vormen aannemen voor mens en natuur.

BottendaalGroen!, Klimaatverbond Nederland en Buurkracht gaan kijken hoe wij onze wijk koel kunnen houden. Dit willen we samen met jou doen en daarom organiseren we de Wijksafari Hittestress.

Route Wijksafari Hittestress. Hoe houden we onze wijk koel tijdens de volgende hittegolf? Denk met ons mee!

In de wijksafari gaan we op zoek naar de ‘hotspots’ in de wijk. Waar was het afgelopen zomer te heet? In welke woningen was het te warm? Wie hield een oogje in het zeil bij onze oudere of zieke buren? We gaan bedenken welke oplossingen mogelijk zijn om de volgende hittegolf – en die erna – beter door te komen, zowel in huis, als in de wijk.

We beginnen om 13 uur bij het Bakkerscafé en gaan via het Thiemepark en de Speeltuin naar de Vondelstraat en eindigen rond 16 uur bij de COOP. Op elke stop staan we 30-40 min. Kom langs!