Wijkgesprekken

Er is om ons heen veel te horen en te lezen over energie en het klimaat en ook dat we in Nederland van het aardgas af gaan. Ook wel de energietransitie genoemd. Dat roept veel vragen op, mogelijk ook bij u en uw buurtbewoners.
Als gemeente Arnhem organiseren wij daarom wijkgesprekken over energie besparen en ‘van het gas af’.

Hoe ziet een wijkgesprek eruit?

Wat betekent energie besparen voor u? Wat doet u al om uw energieverbruik en de energierekening te verlagen en wat kunt u nog meer doen? Wanneer zal uw wijk waarschijnlijk van het aardgas af gaan? Waar vindt u onafhankelijk advies over het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen? Om deze en alle andere vragen te beantwoorden én om samen ideeën uit te wisselen, organiseren we een gesprek. 

Het Energieloket Midden Gelderland geeft tips over wat u (nog meer) kunt doen om energie te besparen en zo uw energierekening te verlagen. ​Uw mening en betrokkenheid is belangrijk omdat u weet wat er speelt in uw wijk en wat u nodig heeft. 

Een doelstelling is om inwoners en ondernemers te informeren over het feit dat de wijk nog niet voor 2030 van het aardgas gaat. Maar dat mensen wel kunnen bijdragen door het energieverbruik naar beneden te brengen en (deels) hernieuwbaar op te wekken.

Waar zijn we te vinden?

Met Lijn2030 zijn we tussen 10.00-12.00 uur aanwezig bij het winkelcentrum Presikhaaf, Arnhem. Na afloop ontvang je een kleinigheidje waarmee je direct al thuis aan de slag kunt met energie besparen.