Oogstfeest BTV Elderveld

Informatiemarkt, workshops voor kinderen, Romeinse markt

Grootse activiteiten- en oogstmarkt, biologisch, natuur, cultuur en milieu krijgen extra aandacht. Muziek en lekkere hapjes. Open (Romeinse) tuinen. Voor kinderen organiseert de Scouting weer leuke evenementen.

Lekker happen, socializen, drinken, proeven, muziek en u laten inspireren!
TIP: Kom met het hele gezin heerlijk lunchen bij ons en geniet ondertussen van alle activiteiten.
WIE: De Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld (BTV)
WAT: Een gezellige oogst- en activiteitenmarkt voor moestuinders en wijkbewoners uit Arnhem e.o.

– Ruim 40 kramen
– Diverse moestuinen zijn te bezichtigen en tuinders tonen hun oogst.
– Muziek wordt verzorgd op het muziekplein door onze huisband: De Telers, afgewisseld met een muzikaal optreden van kinderen met violen en cello.
– Tevens is er een Romeinse markt met allerlei activiteiten bij de Romeinse tuin: Hortus Romanus (vrij toegankelijk) en kan men Romeinse en Bataafse figuranten ontmoeten.

WANNEER: Zondag 25 augustus a.s.  van 12.00 tot 17.00 uur
WAAR: Rond haar verenigingsgebouw De Schuur in het park de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a  in Arnhem-Zuid, wijk Elderveld.
VOLOP AANBOD van:

– informatiekramen van diverse organisaties over klimaat, duurzaamheid, tuinieren;
– ambachten: houtdraaien, wilgenteenvlechten en presentatie bijenstand en verkoop honing
– diverse biologische soepen gemaakt van geoogste producten uit de moestuinen;
– biologische hamburgers,  poffertjes, en tevens exotische gerechten
– vers fruit, wijnen, bieren, patisserie, kaas, tuingereedschap etc.;
– cadeauartikelen;
– kinderactiviteiten: workshops Waterspuwer en bijenhotel maken (gratis) ArnhemZoemt
– workshops volwassenen (gratis): Gezond met Water en  Zout, Hengelspel, plasticsoep en Hoe maak ik mijn dak groener(besparing energie)

KINDERWorkshops: OP ONS DUURZAAMHEIDSPLEIN
Groots WATERspektakel voor jong & oud o.l.v. Luuk Wiehink
Kom je eigen WATERSPUWER maken en test hem tijdens de workshop meteen uit!!
Wat ga je doen: je boetseert en creëert van klei een prachtig “hoofd”, wat na de workshop, water kan spuwen en je na afloop mee naar huis mag nemen . Met deze WATERSPUWER, voorkom  je wateroverlast in je eigen tuin tijdens hevige regenval.

En verder voor de KIDSOP ONZE ROMEINSEMARKT
Kleiworkshop: Maak je eigen oogstproduct van klei o.l.v. Tineke Romeinse spelletjes. Een bijenhotel maken van een blikje onder leiding vanArnhem   ZOEMT. Selfie maken met “echte” Romeinen, Asterix en Obelix 

Voor meer informatie: bel of stuur een whatsapp bericht naar: Ludo Berendsen (06-50624111) of Willy Knelissen (06-54715126) of mail naar markt@btv-elderveld.nl. Belangstellenden voor een kraam voor  de Oogstmarkt kunnen zich hier aanmelden.

ONDERSTEUNEN WIJKINITIATIEVEN MET LIJN2030

Vanaf september 2018 rijdt Lijn2030 door de Gemeente Arnhem. Het eerste duurzame, circulaire en innovatie én antieke volkswagenbusje is gerealiseerd met de oprichtingspartner de Gemeente Arnhem, doordat meerdere afdelingen binnen de gemeente samenwerken. Zo heeft Arnhem een “eigen” KombiSOL kunnen ontwerpen die onder andere wordt ingezet voor de ondersteuning van bestaande wijkinitiatieven in de toekomstwijken van de Arnhemse wijkgerichte energietransitie, zijnde Duurzaam Craneveer, Hoogkamp Energie, en Arnhem GroenWest (Heijenoord, Lombok, Het Dorp en Mariëndaal), en ondersteunen van andere wijkinitiatieven zoals Angerenstein Electric, en Schaarsbergen infrastructurele ingreep in leefomgeving voor de regenafvoer, Geitenkamp aanleg nieuwe riolering. Tevens ondersteunt KombiSOL in het opzetten van nieuwe wijkinitiatieven met de meest recente Rijkerswoerd Energiecafé werkgroep en buurtinitiatief Appelgaard.

Voorbeelden van inzet zijn: Hoogkamp 100 inwoners op eerste bewonersbijeenkomst voor de oprichting van de energie coöperatie Hoogkamp Energie, het houden van enquête onder bewoners voor elektrisch deelauto plan in Angerenstein, Duurzaam Craneveer flyeren voor bewonersbijeenkomst, Rijkerswoerd het houden van het eerste Energie Café. 

Met alle wijkinitiatieven is onze insteek is altijd samen doelstelling definiëren voor de specifieke inzet die aansluit bij de algemene missie van de organisatie. Wij passen daarbij onze stijl, locatie/tijd en “huiskamer” op straat aan. Dit om samen een zo groot mogelijke wijkimpact en burgerparticipatie te realiseren.