EUCF – Wageningen

Onderzoek ondersteuning bij verduurzamen woningen door woningeigenaren

Aanstaande zaterdag 10 september staan wij in opdracht van gemeente Wageningen op de Molenmarkt. Daar maken we deel uit van de duurzaamheidsmarkt.

We doen straatonderzoek onder Wageningers over hun behoeften en wensen voor ondersteuning bij het verduurzamen van hun woning. Bezoekers nodigen we uit voor onze huiskamer en kunnen meedoen met het onderzoek. Deze bestaat uit een live-enquête en borden met vragen en post-its. Zo zorgen we ervoor dat we de mening en ervaringen van inwoners op een laagdrempelige manier verzamelen. Tegelijk promoten we een online enquête voor de bezoekers die geen tijd hebben. De enquête kunnen ze thuis rustig invullen.  Zo proberen we zoveel mogelijk inwoners te bereiken en ruimte te geven voor hun mening.

Wanneer: zaterdag 10 september 2022 tot 14 uur

Waar: Molenmarkt rond Molen De Vlijt, Harnjesweg, Wageningen

Achtergrond van het project:

Een aantal Gelderse en Utrechtse gemeenten zijn gestart met een onderzoek naar de manier waarop er invulling kan worden gegeven aan het ondersteunen van bewoners bij het verduurzamen van hun woning. Door de woning te verduurzamen kan er aardgas bespaard worden. Zo wordt bijgedragen aan de klimaatdoelstellingen. Het kost woningeigenaren momenteel veel tijd en geld om de woning te verduurzamen en er is kennis nodig om de juiste keuzes te maken. Met het onderzoek halen gemeenten onder andere op waar de behoeften en wensen liggen voor ondersteuning bij bewoners om te komen tot uitvoering. KombiSOL is gevraagd om inwoners te bereiken en betrekken bij het onderzoek door o.a. straatacties te doen.