Arnhem Groen Markt

Volop groene inspiratie bij Molenplaats Sonsbeek 

Op zondag 27 september is Lijn 2030 aanwezig op de Arnhem Groen Markt. We staan als Mobiel Energieloket tussen 11.00-16.00 uur op de Molenplaats Sonsbeek.

Een grote groene belevingsmarkt met niet alleen verkoop van planten, zaden en tuinartikelen maar bijvoorbeeld ook workshops, schetsservice, onkruidcoaches, plantenruil, kinderactiviteiten en informatie over het klimaatbestedendig maken van je tuin.

Voor iedereen die zin heeft in tuinieren is de lente hèt seizoen om in de tuin bezig te zijn. Start het tuinseizoen goed en kom naar de Arnhem Groen Markt (Meld je aan op facebook) voor inspiratie, mooie planten en (fruit)bomen,  zaden, tuinartikelen, tuingereedschap en kweekbenodigdheden. Ook voor ideeën & advies over het vergroenen, natuurvriendelijk en klimaatbestendig maken van je tuin ben je op de tuinmarkt van harte welkom.

Voor het volledige programma kijk hier

ONDERSTEUNEN WIJKINITIATIEVEN MET LIJN2030

Vanaf september 2018 rijdt Lijn2030 door de Gemeente Arnhem. Het eerste duurzame, circulaire en innovatie én antieke volkswagenbusje is gerealiseerd met de oprichtingspartner de Gemeente Arnhem, doordat meerdere afdelingen binnen de gemeente samenwerken. Zo heeft Arnhem een “eigen” KombiSOL kunnen ontwerpen die onder andere wordt ingezet voor de ondersteuning van bestaande wijkinitiatieven in de toekomstwijken van de Arnhemse wijkgerichte energietransitie, zijnde Duurzaam Craneveer, Hoogkamp Energie, en Arnhem GroenWest (Heijenoord, Lombok, Het Dorp en Mariëndaal), en ondersteunen van andere wijkinitiatieven zoals Angerenstein Electric, en Schaarsbergen infrastructurele ingreep in leefomgeving voor de regenafvoer, Geitenkamp aanleg nieuwe riolering. Tevens ondersteunt KombiSOL in het opzetten van nieuwe wijkinitiatieven met de meest recente Rijkerswoerd Energiecafé werkgroep en buurtinitiatief Appelgaard.

Voorbeelden van inzet zijn: Hoogkamp 100 inwoners op eerste bewonersbijeenkomst voor de oprichting van de energie coöperatie Hoogkamp Energie, het houden van enquête onder bewoners voor elektrisch deelauto plan in Angerenstein, Duurzaam Craneveer flyeren voor bewonersbijeenkomst, Rijkerswoerd het houden van het eerste Energie Café. 

Met alle wijkinitiatieven is onze insteek is altijd samen doelstelling definiëren voor de specifieke inzet die aansluit bij de algemene missie van de organisatie. Wij passen daarbij onze stijl, locatie/tijd en “huiskamer” op straat aan. Dit om samen een zo groot mogelijke wijkimpact en burgerparticipatie te realiseren.