Lijn2030

Burgers maken eigen buurt aangenamer, duurzamer en leefbaarder

Vanaf September 2018 rijdt Lijn2030 door de Gemeente Arnhem. Lijn 2030 stimuleert burgerparticpatie. Burgers maken hun eigen buurt aangenamer, duurzamer en bovendien leefbaarder.
Het eerste duurzame, circulaire en innovatie én antieke volkswagenbusje is gerealiseerd met de eerste oprichtingspartner van KombiSOL, de Gemeente Arnhem. Doordat meerdere afdelingen binnen de gemeente samenwerken met KombiSOL, heeft Arnhem een “eigen” KombiSOL kunnen ontwerpen die met prioriteit in deze gemeente wordt ingezet. Lijn2030 ingezet voor een wijkteam in Arnhem Zuid, namelijk team Rijkerswoerd, Kronenburg/ Vredenburg en de duurzaamheidscampagne Arnhem Aan.

Lijn 2030 - Burgers maken eigen buurt aangenamer, duurzamer en leefbaarder
Lees hier het hele artikel!

Lijn 2030 – buurtparticipatie in jouw wijk

Lijn 2030 kun je aanvragen in jouw wijk of buurt om de buurtparticipatie aan te jagen. Het kan dan gaan over speeltuinen, duurzaamheid, afval maar ook bijvoorbeeld het besparen van energie en het aanschaffen van zonnepanelen.
Door in gesprek te gaan met je buurtgenoten kom je er vaak achter dat je buren met dezelfde vragen rondlopen als jij. Via Lijn 2030 kunnen jullie het gesprek aangaan en samen op zoek gaan naar een oplossing.

De KombiSOL

Lijn 2030 is een antieke Volkswagen Transporter uit 1973. Lijn 2030 staat voor duurzaamheid en circulariteit. De bus rijd op een elektromotor en zes gebruikte Tesla batterijen. De batterijen zijn geladen en het Battery Management System (BMS) is operationeel.
Wil je Lijn 2030 reserveren? Heb jij vragen over energie, groen of de leefbaarheid in jouw wijk? Dan kan je een halte aanvragen en komt Lijn 2030 naar je toe!

Wil je meer weten over de verschillende cases of ben je benieuwd naar de technische details van de bus? Die kun je hier lezen! Je kunt hier ook meteen je eigen KombiSOL reserveren.
Wil je meer weten over buurtparticipatie, de KombiSOL of Lijn 2030? Neem dan even contact met ons op. Wij denken graag met je mee!