Energie bespaartassen uitdelen

Promotie voor online wijkevent Arnhem-West

Door Corona kunnen we momenteel niet op straat staan met onze huiskamer om in gesprek te gaan met de inwoners over verduurzaming, energie besparen en van het aardgas af. Maar wij vragen ons altijd af, wat kan wel. Een-op-een contact is op 1,5 meter afstand is mogelijk. Daarom brengt KombiSOL, mede dankzij de REE/ RREW subsidie, burgerparticipatie en energie besparen middels persoonlijk contact toch tot aan de voordeur. Vanuit de gemeente Arnhem is er in de wijken in het Westen van de stad, Lombok en Heijenoord,  een enquête over het verduurzamen van de woning uitgezet onder de inwoners. Een aantal inwoners van Arnhem-West hebben door het invullen van de enquête een energiebespaartas gewonnen.

KombiSOL heeft de gemeente Arnhem bij dit prachtige concept ondersteund middels het uitdelen van deze energiebespaartassen. Er zijn bij 72 huishoudens in Arnhem-West energiebespaartassen uitgedeeld. De energiebespaartas is door een lokale ondernemer van gerecycled materiaal gemaakt. In de tas zat een boekje met tips over het verduurzamen van de woning en een LED lampje. KombiSOL heeft zeer enthousiaste reacties mogen ontvangen tijdens het aanbieden van de tas. Bij sommige huishouden zijn er uitvoerige gesprekken gevoerd over het onderwerp verduurzamen van de woning. Daarnaast zijn de inwoners persoonlijk uitgenodigd namens de gemeente voor het bijwonen van de online wijkavond op donderdag 11 maart 2021.Mede door deze actie zijn er maar liefst 130 mensen aanwezig geweest tijdens deze wijkavond. Tijdens deze bijeenkomst zijn de uitkomsten van de enquête gedeeld met de inwoners en ook is de toekomst van de wijk besproken als het gaat om duurzaamheid en energie. Zo zijn er meer mensen betrokken en krijgen handelingsperspectief om in huis zelf aan de slag te gaan met energie besparen en verdere verduurzaming!

Meer weten?

Wil je weten of KombiSOL ook iets voor jouw project kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee!