Gemeente Huizen

Burgers praten over wonen, werken, winkelen en recreëren

Op 1 januari 2021 treedt de omgevingswet in werking. Elke gemeente is dan verplicht om een omgevingsvisie te hebben. De gemeente Huizen heeft hierbij de buurt gevraagd te participeren.
In een omgevingsvisie staat de fysieke leefomgeving in de toekomst beschreven. Hoe blijft de gemeente Huizen een prettige omgeving om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. 

Er zijn verschillende informatieavonden georganiseerd en er is een werkgroep. Deze werkgroepen trekken bepaalde type mensen aan die vaak reeds geëngageerd zijn en bovendien kennis hebben van het onderwerp en daarnaast de weg naar het gemeentehuis (goed) kennen. Er zijn inmiddels 4 toekomstvisies ontwikkelt. Graag wil de gemeente ook de burgerparticipatie stimuleren en ook de mening ophalen van de mensen op straat. Ze willen namelijk vooral burgers bereiken die normaliter niet naar een informatieavond of in aanraking met de gemeente komen.

Huiskamergevoel met KombiSOL

Samen met de kombiSOL creëren we een huiskamergevoel op straat. Er is koffie en thee en ook, vanwege het seizoen (en de koude in februari), warme chocolademelk met koek. Er is ruimte om te komen zitten. De kombiSOL staat op plekken/ tijden waar we weten dat er een grote flux is aan een gevarieerd publiek (centrum zaterdag, lokale markt dinsdag en bij de supermarkt). De toekomstvisies zijn visueel gemaakt op borden. Het nodigt uit voor het winkelend publiek om even stil te staan en in gesprek te gaan.

Het team bestaat uit een mix van gemeenteambtenaren die de lokale omgeving goed kennen, consultants die helpen bij het schrijven van de omgevingsvisie en de collega’s van KombiSOL. Iedereen is goed te herkennen door de lichtblauwe jasjes van met het logo van de gemeente.

Burgerparticipatie gemeente Huizen
IN HUIZEN GAAN WE DRIE KEER OP PAD OM DE INWONERS DE KANS TE GEVEN MEE TE DENKEN OVER DE TOEKOMST VAN HUN EIGEN GEMEENTE

We werken samen met de communicatieafdeling van de gemeente die de aanwezigheid aankondigt, de lokale nieuwszender is uitgenodigd om verslag te leggen van de dag. Lees hier meer over de omgevingsvisie van de gemeente Huizen.
Wil jij ook mensen samen brengen in je gemeente en wijk of straat? Wij staan voor je klaar, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.