Aardgasvrije wijkgesprekken

Wijkgesprekken over energie besparen en ‘van het gas af’

In de periode september 2020 tot april 2021 organiseert gemeente Arnhem in alle wijken gesprekken over de energietransitie. In deze kansrijke buurten gaan we intensieve participatietrajecten organiseren met bewoners en andere belanghebbenden. Dit is om te kijken of die wijk of buurt daadwerkelijk voor 2030 van het aardgas af kan.

Er is om ons heen veel te horen en te lezen over energie en het klimaat en ook dat we in Nederland van het aardgas af gaan. Ook wel de energietransitie genoemd. Dat roept veel vragen op, mogelijk ook bij u en uw buurtbewoners.
Als gemeente Arnhem organiseren wij daarom wijkgesprekken over energie besparen en ‘van het gas af’.

Hoe ziet een wijkgesprek eruit?

Wat betekent energie besparen voor u? Wat doet u al om uw energieverbruik en de energierekening te verlagen en wat kunt u nog meer doen? Wanneer zal uw wijk waarschijnlijk van het aardgas af gaan? Waar vindt u onafhankelijk advies over het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen? Om deze en alle andere vragen te beantwoorden én om samen ideeën uit te wisselen, organiseren we een gesprek. 

We starten dit gesprek met een korte uitleg over de plannen in Arnhem, in het bijzijn van Cathelijne Bouwkamp, wethouder Klimaat & Energie. Het Energieloket Midden Gelderland geeft tips over wat u (nog meer) kunt doen om energie te besparen en zo uw energierekening te verlagen. ​ Uw mening en betrokkenheid is belangrijk omdat u weet wat er speelt in uw wijk en wat u nodig heeft. 

Een doelstelling is om inwoners en ondernemers te informeren over het feit dat de wijk nog niet voor 2030 van het aardgas gaat. Maar dat mensen wel kunnen bijdragen door het energieverbruik naar beneden te brengen en (deels) hernieuwbaar op te wekken.

Met Lijn2030 zijn we bij de wijkgesprekken aanwezig om je vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan over je ideeën. Wil je meer weten over dit onderwerp, bezoek dan de website van Arnhem Aan.

Wil je bij een wijkgesprek aanwezig zijn? Dat kan! Bekijk de agenda wanneer het volgende wijkgesprek is en meld je dan even aan bij de Gemeente Arnhem, wijkgesprek@arnhemaan.nl (i.v.m. de zaalgrootte en catering). Tot binnenkort!