The Pollinators

Campagne voeren in aanloop van de Nationale Zaaidag: “Van Zuidas naar Zaadas”

De biodiversiteit loopt achteruit. Ook de bestuivende dierensoorten hebben het zwaar. Daarom helpen The Pollinators en hun partners hen door Voedselbanken voor de bijen op te richten en aandacht te vragen om biologisch bloemzaad te zaaien op de nationale zaaidag op 22 april.

The Pollinators zoeken meer partners en aansluiting bij de zakelijke wereld. Die werken (o.a.) op de Zuidas waar we hen in de lunchpauze treffen als ze uit hun kantoren komen. We regelen bijenantennes en -vleugels om om op een ludieke manier in gesprek te kunnen gaan. De KombiSOL zetten we midden op het plein neer zodat het de aandacht trekt. Samen delen we biologisch bloemzaad uit en informeren de mensen over wat zij kunnen doen voor de bij en waarom dit belangrijk is.

We vragen samen aandacht onder kantoormensen om de bij bij te voeren om zo de biodiversiteit te verbeteren. In totaal delen we 500 biologische bloemzaadzakjes uit, waarmee elk vier vierkante meter bloem gezaaid kan worden. Met de actie bereiken we 500 personen uit een doelgroep waarmee we normaal niet in gesprek zouden zijn, en die tevens werken bij bedrijven die eventueel partner zouden kunnen worden. Daarnaast is er natuurlijk weer 2000 vierkante meter bloem, en voedsel voor de bij erbij.

Aandacht voor nationale zaaidag - The Pollinators
DOOR DE LUDIEKE ACTIE BEREIKEN WE BINNEN TWEE UUR 500 PERSONEN, MET WIE WE NORMAAL NIET IN GESPREK ZOUDEN ZIJN

Aanwezig zijn de oprichters van The Pollinators, Nudge en KombiSOL, en de vrijwilligers die het bloemzaad hebben ingepakt voor de landelijke voedselbanken,  en zelf ook voedselbank zijn. Online wordt de actie op de website en facebook aangekondigd, waar The Pollinators een goed bereik hebben.
Zet hem nog in je agenda, de nationale zaaidag op 22 april!